Tillsammans med alla er som parkerade hos oss på Park It Smart under november 2018 lyckades vi samla ihop 70.200 kr till Fly Green Fund – en icke-vinstrivande organisation som verkar för att reducera klimatavtrycket från flygbranschen.  Under november månad gick 10% av Park It Smarts parkeringsintäkter till Fly Green Funds arbete för en grönare flygbransch.

 

Bioflygbränsle är idag betydligt dyrare än vanligt flygfotogen eftersom produktionen av bioflygbränsle är relativt liten. Därför ser Fly Green Fund till att betala mellanskillnaden mellan vanligt flygfotogen och biobränsle för att flygbranschens aktörer ska välja ett grönare drivmedel och samtidigt visa producenterna att det finns en efterfrågan på bioflygbränsle. En ökad efterfrågan kan över tid kan få ned priset på bioflygbränsle och därmed öka det relativa användandet av det. 75% av Fly Green Funds medel går till att köpa bioflygbränsle medan resterande 25% går till att bygga upp en lokal produktion av biobränsle i Norden. Organisationens administrativa kostnader täcks av två av deras partners, så alla medel vi gemensamt kan bidra med genom Park With Heart-kampanjen går direkt till dessa klimatinsatser.

 

För dig som stått parkerad hos Park It Smart innebar detta ingen extra kostnad. Om du stått hos oss under en veckas tid och betalat 660 kr innebär detta att du indirekt bidragit med knappt 53 kr till Fly Green Fund (efter att moms avräknats). Knappt 40 kr går då till köp av bioflygbränsle och resterande 13 kr går till uppbyggnad av lokal produktion av bioflygbränsle i Norden.

 

Tack för att du väljer Park It Smart – och bidrar till en grön omställning inom flygbranschen!

 

Mer information om Fly Green Fund hittar du på www.flygreenfund.se. Du kan även Swisha ett bidrag till Fly Green Fund genom att skicka valfri summa till 123 131 4137.

Öppettider: Dygnet runt • Adress: Flygvingevägen 1, Landvetter